Yaz Tatili Bilgilerin Unutulmasına Neden Oluyor

Yaz Tatili Bilgilerin Unutulmasına Neden Oluyor

Okulların kapanıp yaz tatilinin başlamasına çok az bir zaman kaldı ve bütün bir yıl eğitim ve öğretim çerçevesinde öğrenciler bilgilerle donandı. Ancak 3 ay gibi uzun bir yaz tatilinde süre bu derslerden uzak kalmak tam bir yıl boyunca öğrenilen konuların neredeyse %50 senin uçup gitmesine neden oluyor. Tabii bu durumda bir sonraki yıl müfredatta yer alan dersler bir önceki yılın devamı niteliğinde olduğu için öğrenciler unuttukları konulardan kaynaklanan başarısızlıklarla baş başa kalıyorlar. Dolayısıyla yaz tatilinde yapılacak konu tekrarları bir bakıma gelecek yılın derslerinde başarılı olabilmenin anahtarını elinde bulunduruyor.

 

Konu Tekrarı Bilgilerin Unutulmasını Engelliyor

 

Hangi konuda olursa olsun bir şeyin tekrar edilmesi pratik kazanma açısından hayati önem taşır. Bu çerçevede bir deneme yapılabilir; sözgelimi bir matematik formülünün gayet başarılı bir şekilde uygulandığı eğitim öğretim yılı içerisinde çok hızlı şekilde çözülebilen bir konunun yaz tatilinde aynı matematik formülünün uygulanmasında zorluk çekildiği görülecektir. Dolayısıyla konu tekrarı ve çeşitli yöntemlerle bu problemin tekrar çözüme kavuşturulması dersin öğrencinin zihnine tam olarak yerleşmesini sağlayacaktır. Bu arada çok önemli bir hatırlatma yapalım; özellikle 8. sınıfa ve 12 sınıfa geçiş yapan öğrencilerin yaz tatilini en verimli şekilde kullanmalarını öneriyoruz. Çünkü eğitim öğretim yılı içerisinde tespit ettikleri eksiklerini bu dönemde kapatabilirler. Aksi takdirde yeni sınıflarında karşılaşacağı derslerinde öğrencilerin başarısızlığına neden olur..

 

Yaz Tatilinde Özel Ders Programı Bunaltıcı Olmamalıdır

 

Eğer öğrenci bu eksiklerin giderilmesinde tek başına yetersiz kalıyorsa özel ders alma yolunu da pekâlâ seçebilirsiniz. Yalnız bu noktada dikkat edilmesi gereken öğrenciyi bunaltacak bir yoğunlukta ders programı uygulanmamasıdır. Çünkü zaten yıpratıcı bir süreç sonunda tatile ulaşan öğrencinin dinlenebilmesi ve stresten uzaklaşma ihtiyacının da göz ardı edilmemesi gerekiyor. Bu durumda orta karar bir özel ders programı pekâlâ uygulanabilir ve öğrenci bu değerli süreyi hem dinlenerek hem de eksik olduğu konulardaki açığını kapatarak geçirmesi sağlanabilir.  Üstelik öğrenci hangi derste zayıf olduğunu düşünüyorsa sadece o derse yönelerek kendini gelecek yıla hazırlayabilir. Ne kadar verimli olduğunu okullar açılıp ilk sınavlar geldiğinde mutlaka fark edeceksiniz. İyi tatiller

 

TYT ve YKS Sınavlarına Dikkat başlıklı yazımıza linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Paylaş:

Etiketler: eğitim

Ömer Uluç

Matematik Öğretmeni / Gaziemir, İzmir-Türkiye
Erkek - 30 Yaşında