Etkileyici Dönem Ödevi Nasıl Hazırlanır ?

Etkileyici Dönem Ödevi Nasıl Hazırlanır ?

Bu yazımızda etkileyici dönem ödevi nasıl araştırılır sorusunun cevabını arayacağız. Öncelikle belirtmemiz gereken husus planlı olmanız yönündedir. Ders seçimi, konu seçimi, dönem ödevinin yapım süreci gibi dönemler de dahil olmak üzere her adımda planlı olmanız sizin yararınıza olacaktır.

Dönem ödevi, bu tip ödevlerin genel geçer adı olsa da son zamanlarda performans ödevi ya da proje ödevi olarak da anılmakta. Ancak yazı boyunca biz dönem ödevi olarak anacağız.

Dönem Ödevi Nasıl Seçilir?

1. İlgi duyduğunuz, merak ettiğiniz ders ve konuları belirleyin.

2. Bu dersin öğretmeniyle görüşün ve bu belirleme sürecinde sizi bu cevaplara ulaşan sebepleri öğretmeninizle paylaşın.

3. Öğretmeninizden ders için olumlu yanıt alırsanız konu için de aynı yöntemi uygulayın.

Dönem Ödevine Nasıl Başlanır?

  • Seçtiğiniz konu hakkında daha önce yapılmış dönem ödevlerini inceleyin. Ancak bunları kopyalamak ya da aynı fikri yapmak kesinlikle büyük bir yanlış olacaktır. Size sadece fikir versin ancak birebir şekilde uygulamayın.

Yapılmamışı Yapmayı Deneyin

Mesela bilgisayar kullanımı ve ergonomi ile ilgili bir dönem ödevi hazırlayacaksınız. Evet herkesin bildiği üzere uzun saatler boyunca bilgisayar karşısında oturan insanların gözlerinde bozulma, sırt ve bel ağrıları, ortopedik rahatsızlıklar görülebiliyor. Bunlarla ilgili yazılar yazabilir, fotoğraflar ekleyebilirsiniz. Ancak bu son derece sıradan olacaktır. Yapılmamışı yapmayı deneyin derken şunu kast ediyoruz; örneğin bu konuyla ilgili bir tiyatro yazın. Yeteri kadar ilgi çekici gelmediyse 2D ya da 3D (yeterliliğinize göre) animasyonlar hazırlayın. Dönem ödevinizi bir röportaj ile süsleyin ya da bulmacalar hazırlayın. Yani sadece kâğıda hocanız ile belirlediğiniz konu hakkında bir şeyler yazıp gelmeyin.

Yok hocam ben illaki kağıda bir şeyler yazarak ödevi tamamlayacağım diyorsanız da aşağıdaki önerilerimizi dikkate almanızı öneririz.

1. Dosya kapağında gereksiz bilgilerden kaçının (öğrencinin adı soyadı, numarası, öğretmenin adı soyadı, dersin adı ve ödevin konusu yer almalı).

2. Dönem ödevinizde görselliğe önem verin. Fotoğraflar, şekiller, tablolar vs. kullanın.

3. Ödevin bölümlerine riayet edin, giriş-gelişme-sonuç şeklinde bağlayın.

4. Kelimelerin doğru yazımına dikkat edin. Ayrıca yazım ve noktalama hatası da yapmamaya çalışın. Ödev bittikten sonra kontrol edin, çevrenizdeki kişilerden de bu konuda yardım isteyin.

5. Öğretmeniniz bilgisayarda yazmanıza izin verdiyse sıkıntı yok, ancak el yazısı ile yazacaksanız kağıttaki boşluklara dikkat edin (soldan ve üstten 3 cm, sağdan ve alttan 2 cm boşluk bırakmalısınız ).

6. El yazısı ile yazılacak ödevler siyah pilot kalem ile yazılmalıdır. Vurgulanacak kısımlarda da kırmızı pilot kalem kullanılmalıdır.

7. Bilgisayarda ya da kâğıda elle yazmanız fark etmez, her iki durumda da kapak sayfası hariç sayfa numarası vermelisiniz.

Önemli not: Kağıtların sadece tek yüzü kullanılarak yazılmalıdır, aksi takdirde yazılar birbirine geçer ve anlaşılırlık düzeyi düşer.

 

 Kitap Okumanın Önemi başlıklı yazımıza ulaşmak için linke tıklayınız.

Paylaş:

Etiketler: ödev

Rumeysa Şeyda KIZILIRMAK

Matematik Öğretmeni / Tepebaşı, Eskişehir-Türkiye
Kadın - 33 Yaşında

1991 Üsküdar doğumluyum. 2017 Anadolu Üniversitesi Matematik Bölümü mezunuyum. Pozitif, girişken, özgüven sahibi, yeniliklere açık, kişisel gelişim konusunda istekli, iletişim yeteneği kuvvetli, motivasyonu yüksek, muhattap olduğu kitleyle gerektiği şekilde muhattap olan, öğretmen-veli-öğrenci üçlemesini iyi idare eden, seyehat etmeyi ve yeni insanlarla tanışmayı seven, takım çalışmasına yatkın; Alanında uzman, sınav sisteminin değişikliklerini güncel takip eden, ders işleyişini eğlenceli hale getirmeye özen gösteren, aynı anda birden fazla kaynaktan yararlanan,mesleğine aşık, bilgi aktarımını en doğru şekilde yapmaya özen gösteren bir öğretmenim. Bölümümü ingilizce okuduğum için ileri derece ingilizce bilgisine sahibim ve yaklaşık 2 sene ingilizce ders vermiş durumdayım. Çalıştığım kurumların özellikle lise kısmında (ana öğretmen veya etüt öğretmeni olarak) , fen ve anadolu lisesi öğrencileriyle çalışma fırsatı buldum.Kendime ait soru havuzlarım bulunmaktadır. Her sene (özellikle yazın) Türkiye'nin 2 matematik köyünden biri olan Çakılarası Matematik Köyü'ne, ülkenin dört yanından gelen hocalardan lisans ve lisans üstü ders almak için gitmekteyim.Bunun; hem takım çalışması,hem bilimsel çeşitlilik, hem de bilgi aktarımı anlamında çok faydalı olduğunu düşünmekteyim.Bunu takiben, yüzyıllar boyu matematiğe hayatını adamış bilim insanlarının,hayatını anlatan her türlü film ve dizi izlemeyi,araştırma yapmayı ve kitaplarını okumayı kendime görev edinmiş bir bireyim. Yaklaşık 15 sene (hem sahne önü hem de sahne arkasında) tiyatro ile ilgilenmiş bulunmaktayım.İnsanlarla olan iyi iletişimimin büyük bir kısmını ve kriz anındaki pratik çözümler üretebilmemi bu yeteneğime borçlu olduğumu düşünmekteyim.Hala yaşadığım şehirde tiyatral çalışmalara maddi ve manevi destek vermekteyim.