Neden Özel Ders Almalıyım?

Neden Özel Ders Almalıyım?

 

Hızla değişen dünyada öğretime yönelik yaklaşım da aynı hızla değişmektedir. Tüm dünya klasik sınıf uygulamalarından modern öğrenme yöntemlerine geçmektedir. Yeni bir bilgi edinmek veya yeni bir şey öğrenmek isterseniz kesinlikle en kolay yol online olarak araştırma yapmaktır. Peki, bu en etkili yöntem mi? Online eğitimden dolayı diğer geleneksel öğretim yöntemlerinin modası geçti mi? Öğretmenler ve özel ders olmadan gerçekten öğrenebilir miyiz? Bu sorulara cevap verebilmek için birebir eğitim diye da adlandırabileceğimiz özel dersin faydalarını bilmeliyiz.

 

Özel Dersin Faydaları Nedir?

 

Özel ders öğrencinin daha zayıf olduğu alan veya konuda kişiselleştirilmiş, birebir ve özel çalışma planı ile ona yardımcı olur. Özel ders öğretmeni öğrencinin karşılaştığı zorluğun ne olduğunu ve çözümünü oldukça çabuk anlama kapasitesine sahiptir.

Öğrencinin sınıf ortamında öğretmene soramadığı konu ve soruları birebir ders yaptığı özel ders öğretmenine çok rahat bir şekilde sorabilmesi evde özel dersin en büyük avantajıdır. Özel ders veren öğretmen öğrencilerin kafalarında oluşan soru işaretlerinin giderilmesi için kısa ve net çözüm yolları ile yardımcı olur.

Özel ders öğretmeni öğrencisine karşı tutarlı ve kararlı bir erişime sahiptir. Bu sayede öğrencisinin bilgi düzeyi ile ilgili gereksinimleri analiz edebilir ve buna göre hassas değerlendirmeler yapabilir. Böylece öğrenciye uygun bir strateji ve çalışma planı uygulayarak sınavlarda iyi bir performans göstermesine yardımcı olur.

Evde özel ders veren öğretmenler alanlarında çok iyi derecede bilgiye sahiptirler ve kendilerine has çalışma yöntem ve teknikleri vardır. Onlar öğrencilerini nasıl sakinleştireceklerini, nasıl rahatlatacaklarını ve onlara nasıl en iyiyi yapabileceklerini göstererek yardımcı olurlar.

Okullardaki yoğun müfredat ve programlarla, ebeveynlerin çocuklarının sınavlara hazırlanmaları ve ev ödevlerine yardımcı olmaları oldukça zordur. Bu durumda ebeveynin çocuklarının hak ettiği ilgiyi elde edebilmesi için yapabileceği en iyi şey, çocukları için deneyimli özel ders veren bir öğretmene müracaat etmektir.

Genellikle okullarda öğretmenlerin öğrencinin anlayışını, kavrayışını ve becerisini anlamak ve incelemek için yeterli zamanı yoktur. Özel ders öğrencilere mücadele edebilecekleri alanları inceleme ve fırsatları yakalama şansı verir.

Bu bahsettiklerimiz umarız neden özel ders almanız gerektiğine yardımcı olmuştur. Kurum olarak geleceğini şekillendirmeye çalıştığınız evlatlarınızın daha iyi bir öğretim almaları, geleceğe daha güvenle bakabilmeleri ve daha sosyal bir çevreye sahip olabilmeleri için biz eğitim kadromuz ile sizlere yardımcı olmaktan onur duyarız.

Paylaş:

Etiketler: özel ders

Ömer Uluç

Matematik Öğretmeni / Gaziemir, İzmir-Türkiye
Erkek - 30 Yaşında