Özel Ders Almanın Önemi

Özel Ders Almanın Önemi

Özel Ders Almak Neden Önemlidir?

Günümüz şartlarında iyi bir eğitim almanın yolu başarılı bir ilk, orta öğretim ve üniversite sürecinden geçiyor. Bu bağlamda özel ders almanın geleceğin tesis edilmesindeki rolü yadsınamaz bir gerçeklik olarak karşımıza çıkmaktadır. Öncelikle hangi yaşta olursa olsun eğitim alan kişinin bu zorlu sürece tam olarak hazırlanabilmesini sağlayan bire bir özel ders anlatımı okul atmosferinde yakalanması pek mümkün olmayan motivasyonu sağlıyor.

Bunun yanı sıra öğretmenin direkt olarak öğrencinin algı düzeyini anlamasına ve mevcut potansiyelini yükseltmesine imkan sağlayan özel ders anlatımları başarının anahtarını elinde bulunduruyor.

Özel Ders İle Sağlanan Başarı Kalıcı Olmaktadır

Bilindiği gibi geleneksel eğitim sistemi içerisinde sınavlar öğrenciler açısından sadece atlatılması gereken sıkıntılı bir süreç olarak algılanıyor. Oysa bu düşünce son derece yanlış ve ileride öğrencinin başarısız olmasına neden olacak bir modeldir.

 Bilindiği gibi eğitimde temel ilke, eğitilen kişinin almış olduğu bilgilerin kalıcı olmasını sağlamaktır. Dolayısıyla uzun yıllara dayalı bir eğitim sistemi içerisinde öğrencinin belki de 10 yıl önce işlediği bir konunun farklı bir zaman diliminde sınav sorusu olarak karşısına çıkması söz konusudur.

Eğer öğrenci çok uzun bir zaman önce işlediği bu konuyu iyi anlayamamış ve algılamamış ise karşısına çıkan soruyu cevaplaması mümkün olmayacaktır. Bütün bu yönleriyle değerlendirildiğinde özellikle öğrencinin anlamakta zorlandığı konularda özel ders alması kısa, orta ve uzun vadede eğitimin başarısı kalıcı hale gelmesini sağlar.

Özel Dersin En Önemli Getirisi Geleceği Şimdiden Şekillendirmesidir

Bugün için öğrenilen her şeyin okul hayatı sonrasında bile gerek mesleki açıdan gerekse gündelik yaşantımıza yön vermesi bakımından ne kadar önemli olduğunun tam olarak anlaşılması gerekir.

Örneğin bir elektromekanik mühendisinin matematik bilgisi olmadan mesleğini sürdürmesi söz konusu olamaz veya bir harita mühendisinin coğrafya bilgisi olmadan yine mesleğini sürdüremeyeceği aşikârdır.  Dolayısıyla öğrencinin bugün iyi bir eğitim alması ve temellerini çok sağlam atabilmesi için ihtiyaç duyduğu özel ders kişinin geleceğini şimdiden şekillendirmesi anlamını taşıyor.

Okulda verilen eğitim dışında gelişen ve çok geniş bir yelpazede gelişen özel ders anlatımlarının aynı zamanda öğrencinin özgüven duygusu kazanmasını sağladığı istatistikî verilerden anlaşılmaktadır. Kişinin bazı derslerin çok zor ve başarılmasının imkânsız olduğu inancının hızlı bir sürede yıkılmasını sağlayan özel ders kavramının öğrenci üzerinde ne kadar olumlu bir psikoloji yarattığı öncelikle yakınları tarafından hemen fark edilecektir.

 

 

Paylaş:

Etiketler: özel ders

Ömer Uluç

Matematik Öğretmeni / Gaziemir, İzmir-Türkiye
Erkek - 30 Yaşında