Özel Ders süresini Nasıl Verimli Kullanırım?

Özel Ders süresini Nasıl Verimli Kullanırım?

Her öğrencinin kendine has bir ders anlama kriteri vardır ve bazen bu durumun takviye edilmesi gerekir. Bu noktada özel ders süresini nasıl verimli kullanırım? Sorusu ortaya çıkıyor ve öğrencinin bu kez alınan hizmeti en iyi şekilde kullanabilme becerisi gündeme geliyor. Sonuçta özel ders ücreti mukabilinde verilen bir hizmet ve bu hizmetten sonuna kadar yararlanmak öğrencinin en doğal hakkı. Dolayısıyla alınan dersin en faydalı şekilde zihinlerde yer etmesi öncelikli olarak aranılan kriterlerin başında geliyor. Peki, bunu nasıl sağlayacağız? Hemen kısaca buna değinelim;

Özel Ders Almadan Önce Eksiklerinizi Mutlaka Belirleyin

Elbette olarak alınması düşünülen özel ders öncesinde hangi konularda eksik olunduğu en iyi öğrenci tarafından bilinir. Dolayısıyla yeterli düzeyde bilgi sahibi olunmayan konularda öncelik listesi mutlaka yapılmalıdır. Böylece eğitimi veren öğretmenin de sizi doğru bir şekilde anlaması ve buna göre bir programda hizmeti sunması mümkün olur. Bunun anlamı eğer öğrenci dersi veren öğretmeni doğru şekilde yönlendirmez ise öğretici doğal olarak öğrencinin düzeyini bilmediğinden genel olarak bir müfredat uygulayacak ve ihtiyaç bulunmayan konuların işlenerek zaman kaybı olacağıdır.

Zayıf Olunan Dersler İçinde Bir Eleme Yapılmalıdır

Özel ders veren öğretmenlerin ortak özellikleri öncelikle öğrencinin anlama düzeyini belirlemektir. Bu düzey belirlendikten sonra işler biraz daha kolaylaşacaktır. Elbette verilen dersi can kulağı ile dinlemek olmazsa olmazların başında geliyor. Fakat daha da önemli bir nokta var ki, o da anlaşılmayan yerin mutlaka öğretmene bildirilmesi ve tekrar açıklamasının istenmesidir. Şunu unutmayınız bunda çekinilecek bir durum yoktur ve öğrenci konuyu tam olarak anlayıncaya kadar ısrarla üzerinde durulması gerekiyor. Yani bir bakıma öğrenci kendini mutlaka öğretmene doğru bir şekilde ifade edebilmelidir.

Özel Dersin İlk Birkaç Seansında Başarı Beklemek Yanlış Olur

Her konuda olduğu gibi özel ders uygulamasında da biraz zamana ihtiyaç bulunur. Sözgelimi öğretmen ve öğrenci arasındaki iletişimin doğru bir zemine oturtulması ancak birkaç seans sonrasında mümkün olabilmektedir. Dolayısıyla ilk seansların hemen ardından öğrenci de çok büyük potansiyelde ilerleyiş beklemek yanlış olacaktır.  Bu nedenle belirli bir zaman sürecine yaylan ders anlatımının etkisini çok kısa sürede göstermeyeceğiniz bilmenizde fayda var. Başarılar diliyoruz esen kalınız.

 

Yaz Tatili Bilgilerin Unutulmasına Neden Oluyor başlıklı yazımıza linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Paylaş:

Etiketler: özel ders

Ömer Uluç

Matematik Öğretmeni / Gaziemir, İzmir-Türkiye
Erkek - 30 Yaşında