Temel Bilim Eğitiminin Ülke Gelişimine Katkısı

Temel Bilim Eğitiminin Ülke Gelişimine Katkısı

Dünyanın en gelişmiş devletlerinin fen bilimleri sayesinde bugünkü bulundukları yere ulaştıklarını artık  hepimiz biliyoruz.  Dolayısıyla bir ülkenin kalkınmasında temel bilim eğitiminin tartışmasız şekilde önemli yeri bulunuyor. İlkokuldan başlayan ve eğitimin son aşamasına kadar devam eden süreçte temel bilim eğitiminin yeni nesillere en iyi şekilde aktarılması ile birlikte bu bilim dallarında uzmanlaşmaları doğal olarak kalkınmanın ve ilerlemenin yolunu açacaktır. Bu çerçevede üç ana başlık altında toplanan ve daha sonra detaylandırılan fen bilimleri;

1. Fizik

2. Kimya

3. Biyoloji

İlk etapta bir genelleme yapılarak sıralanabilir. Tabii ilk ve orta eğitiminden sonraki ilerleyen yıllarda bu üç genel başlığın altında Astronomi ve Uzay bilimleri, Matematik Bölümü,Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümünde aralarında bulunduğu pek çok ders konusunun katıldığı üniversite boyutunda artık fen bilimlerinin son şekli verilmektedir. Tüm bu eğitim aşamaları başta endüstriyel sanayi ve sağlık alanları olmak üzere toplumun ilerlemesinin olmazsa olmazı diyebiliriz.

Dünyayı Bir Fizikçi Değiştirdi

Atomun parçalanması ile birlikte dünya artık hiçbir zaman eskisi gibi olmadı. Nükleer bilim alanındaki bu değişimi sağlayan kişi hepinizin yakından tanıdığı Albert Einstein ve o bir fizikçiydi. Dolayısıyla dünyanın gidişatını bir fizikçi değiştirdi diyebiliriz ve bu değişim çok büyük gelişmeleri beraberinde getirdi. Tabii ünlü bilim adamı bu keşfinde barışçıl atomu parçalamanın yollarını ararken müthiş bir enerji elde etmişti. Fakat sonradan böyle bir enerjinin silah olarak kullanılmasını elbette ki insanlık adına bir talihsizlik olarak niteleyebiliriz. Gelin görün ki günümüzde nükleer enerji dünyanın ihtiyaç duyduğu toplam enerjinin önemli bir bölümünü karşılar durumda ve halen bu kadar az maliyetle bu ölçüde yüksek enerjiyi üreten başka bir sistem yok. İşte tüm bu nedenlerden dolayı fen bilimleri özellikle gelişmiş devletlerin en fazla ilgi duyduğu alanların başında geliyor. aynı zamanda uzayı, biyolojik yaşamı ve yararlanılabilecek tüm etken maddeleri tanıyorlar.

Fen Bilimlerinde Geri Kalmak Gelişimi Reddetmektir

Her biri ayrı ayrı dünyayı değiştiren temel bilim eğitimi geleceğin tayin edildiği basamaklardır ve bu basamakları çıkmadan zirveye ulaşmak mümkün değildir. Endüstriyel çalışma koşulları içerisinde kendisine çok büyük bir yer edinen fen bilimlerinde geri kalmak gelişimi reddetmek anlamına geliyor ve gelişmeyen ülkeler başka ülkelerin her zaman yardımına muhtaç olmaya devam ederler. Esen kalın.

 

"Sanat Eğitimi Prensipleri" ile ilgili yazımıza ulaşmak için linke tıklayınız.

Paylaş:

Kemal Türk

Öğrenci / Tepebaşı, Eskişehir-Türkiye
Erkek - 30 Yaşında