Öğrenci Başarısı Size Bağlı

Öğrenci Başarısı Size Bağlı

Hiçbir çocuk doğuştan başarısız değildir. Sevgi, ilgi ve alakanın yanı sıra çocuğun kapasitesinin geliştirilmesi gibi etkenler öğrenci başarısı üzerinde büyük etkiler yapar. Dolayısıyla öğrencinizde bir başarısızlık söz konusu ise öncelikle ebeveynler olarak kendinizi sorgulamanız gerekecektir. Elbette öğrencinin okulu, öğretmenleri ve diğer olumsuz olarak değerlendirilebilecek eğitim koşulların da başarıda önemli rolü bulunur. Fakat ebeveynlerin sorumluluğu diğer tüm faktörlerin üzerinde bir etkiye sahiptir. Bu nedenle öğrencinin okuduğu okulun başarısından ziyade öğrenciye sağlanacak imkânlar ön planda olacaktır. Dilerseniz öğrenci başarısızlığında etki eden faktörleri konunun daha iyi anlaşılması için maddeler halinde inceleyelim;

1.  Öğrencinin aile içerisinde içerisindeki mutluluğu

2. Sınıfında bulunan diğer öğrencilerin olumsuz etkileri

3. Öğretmenlerinin başarı performansı

4. Öğrencinin öğrenme yeteneğinin arttırılması

5. Derslerin öğrenciye mutlaka sevdirilmesi

6. Ailenin sosyo ekonomik durumu

7. Gerekli görülen yerlerde takviye özel ders uygulaması

8. Öğrenciye gelecekle ilgili sorumluluk yüklenirken doğru yönlendirme yapılması

Gibi daha yüzlerce madde sayılabilir. Burada iyi anlaşılması gereken nokta, ailenin bir başarısızlık hissettiğinde veya tespit ettiğinde duruma hızlı bir şekilde müdahale etmesidir. Çünkü bu durum ertelenecek bir durum değildir ve ihmal edilmesi durumunda sorunun kronikleşmesi kaçınılmazdır. Bunun anlamı öğrencinin başarısızlık süreci uzadıkça ileride yapılacak müdahalelerin etkisiz kalacağıdır. Sonuçta temel olmadan bir yapı inşa edilemez, edilse bile bu yapının istenilen verimi sağlaması asla mümkün olmaz. Dolayısıyla ebeveynlerin öğrenci başarısızlığını telafi etmek için ilerleyen zamanı beklemesi hiçbir anlam ifade etmez. Çünkü başarısızlık kendiliğinden düzelecek bir sorun değildir.

Başarılı Öğrenci Ya Bugün Olur veya Hiçbir Zaman Olmaz

Her anne ve baba çocuklarının başarılarını görmek ve bu başarı ile gurur duymak ister. Eğer çocuğunuzun ilerleyen yaşam sürecinde başarılı bir birey olmasını istiyorsanız? Sorumluluğu sadece çocuğa yükleyerek bir kenara çekilmek ve olanları dışarıdan izlemek gibi büyük bir hataya asla düşmemeniz gerekir. Ayrıca başarısızlıkları öğrenciyi yanlış yöntemlerle cezalandıracak aşamayacağınızı da anti parantez belirtelim. Bunun yerine yukarıda bahsettiğimiz maddelerin her birini tek tek inceleyerek olumsuzlukların ortadan kaldırılmasını mutlaka sağlamanız gerekiyor. Dolayısıyla başarılı öğrenci ya bugün olur veya hiçbir zaman olmaz. Üstün başarılar diliyoruz.

 

Akademik Bilgi Birikimimiz Çok Yetersiz başlıklı yazımıza ulaşmak için linke tıklayabilirsiniz.

Paylaş:

Etiketler: eğitim

Ömer Uluç

Matematik Öğretmeni / Gaziemir, İzmir-Türkiye
Erkek - 30 Yaşında