Tek Yabancı Dil Neden Yetmiyor?

Tek Yabancı Dil Neden Yetmiyor?

Atalarımızın belirttiği gibi ‘bir lisan bir insan demektir’ sözü gerçekten çok doğru bir söz. Çünkü bugün için globalleşen dünyada bir tek yabancı dil özellikle uluslararası bir konseptte ticari faaliyetten veya uluslararası çalışmalar yürütenler açısından yeterli olmuyor. En basitinden bir bilim insanı olacaksanız en az iki veya üç dile hâkim olmanız gerekecektir.  Sonuçta dünyanın ileri gelen ülkelerinde ortaya çıkarılan en yeni bilimsel bulguları anlık olarak takip etmek ve kendi çalışmalarına yön verebilmek birazda böyle bir meziyete bağlıdır. Tabii bu örnekleri çoğaltmak mümkündür mesela bir iş adamı veya ülke yetkilisinin ne kadar fazla dile sahip olursa o kadar başarılı olacağı söylenebilir.

Yabancı Dil Öğrenmek Geleceğe Yatırım Yapmaktır                                                                                  

Eğer hedefinizdeki mesleğiniz iki ya da üç yabancı dil öğrenmenizi gerektirecek bir durumdaysa şimdiden hazırlık yapmanızda çok büyük fayda var. Elbette yeni bir yabancı dil öğrenmek sanıldığı kadar kolay bir iş değildir.  Dolayısıyla böyle bir niyetiniz varsa şimdiden harekete geçmenizi öneriyoruz. Aksi takdirde yıllarınızı alacak bir eğitim sürecine üniversite döneminde başlamanız hedeflerinizi tutturamamak gibi önemli bir sorunla karşılaşmanıza yol açacaktır. Üstelik yabancı dil öğrenimi destek alınmadan pekte başarılı bir şekilde öğrenilemiyor. Bu nedenle yabancı dil desteği almak gibi bir düşünceniz varsa kendi alanında uzmanlaşmış öğretim görevlileri veya bu alanda kendini ispatlamış kuruluşlardan yardım almanız hayati önem taşıyor.

Birden Fazla Yabancı Dil Mesleki Kariyerin Başarısı Anlamına Geliyor

Tabii bugün için İngilizcenin uluslararası arenada tartışmasız bir yeri bulunuyor. Dolayısıyla İngilizce öğrenerek kariyer yapılabilir. Fakat son yıllarda yıldızı parlayan Çince veya Ortadoğu ülkelerine yapılan ticaretin genişlemesi nedeniyle Arapça, ya da Avrupa’nın önemli bir merkezi olan Almancayı ilave dil olarak öğrenmek her bakımdan çok büyük avantajlar sağlayacaktır. Üstelik iş adamı veya bilim insanı olmasanız bile çok önemli şirkette astronomik rakamlarla maaş alan şirket CEO’su olmamanız için hiçbir neden yok. Dolayısıyla iyi bir yabancı dil öğrenimi ile başarı kapılarının aralandığını bilerek hareket etmeniz ve buna uygun bir eğitim almanız hayallerinizi gerçekleştirebilmek açısından şarttır. Her şeyden önce bir kaç yabancı dil bilmek sizleri nitelikli insan potansiyeli içerisine taşır. “Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu?” Atasözümüz ile yazımızı sonlandıralım.

 

LGS Sonuçları Açıklandı başlıklı yazımıza ulaşmak için linke tıklayabilirsiniz.

Paylaş:

Ömer Uluç

Matematik Öğretmeni / Gaziemir, İzmir-Türkiye
Erkek - 30 Yaşında